Van meisje naar vrouw!

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail

Van meisje naar vrouw! (Brief aan mijn lieve klant)

Je zal wel denken, wie schrijft er nu een brief aan haar klant. Soms word je diep geraakt of ontroerd door een klant. Op het moment dat je dat gebeurd is het meestal niet het moment om dat naar de klant te uiten. Nadat de coachingssessies voorbij waren voelde ik deze brief moest  schrijven. Ik heb het verwoord in een brief naar mijn klant waarin ik haar groeiproces door mijn ogen beschrijf. De brief is niet alleen geschreven maar ook daadwerkelijk verzonden en is met alle liefde ontvangen. Lees je mee?
knuffelLieve klant, wat kan ik me nog goed de dag herinneren dat je voor het eerst bij me kwam. Er stond een meisje voor de deur, nog net niet met een knuffel in de hand. Je begon met duizend woorden te vertellen wat er allemaal met je was gebeurd. En ik heb je even gelaten, je even tijd gegeven om je hoofd leeg te maken. Totdat je de rust voelde die bij mij aanwezig is. Langzaam werd de woordenstroom minder, je blik milder en toen kwam het moment dat het werkelijke gevoel bovenkwam. In de stilte kwamen de tranen, onderdrukt verdriet kwam tot uiting. Opluchting was wat je voelde, eindelijk begrip zonder woorden, daar had je jaren op gewacht.

Wekenlang hebben we, maar vooral jij, keihard gewerkt. Alle gevoelens kregen liefdevol aandacht en mochten gaan, daar waar jij ze naartoe verplaatste. Het meisje voor mijn deur groeide langzaam uit tot een mooie volwassen vrouw. De onderdanige blik in je ogen maakte langzaam plaats voor een blik die vooral een “ik weet wat ik wil en ik ga ervoor” uitstraalde. Je gezicht werd nog mooier, zachter maar vastberaden. Jouw creativiteit, eerst gevangen achter verdriet en pijn, kwam weer tot uiting in de prachtige kleuren op je schildersdoek. De woordenstroom was niet meer nodig want de angst om gewoon te mogen voelen was weg. Je mocht er weer zijn en meer dan dat…..je was nooit weggeweest maar kon jezelf even niet meer vinden.

Lieve klant, al zijn we aan het einde van jouw sessies gekomen, weet dat je in mijn hart staat geprent. Niet als het kleine meisje van de eerste keer maar als de prachtige, trotse vrouw van de laatste keer. Het gaat je goed, veel liefs!

 

artist

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *