Toekomst

Facebookgoogle_pluslinkedinmailFacebookgoogle_pluslinkedinmail

Toekomst

toekomst Aspiratiecoach

Als men denkt aan autisme denken we meestal aan kinderen met autisme. Deze kinderen worden echter ook volwassenen in de toekomst en hoe fijn het soms ook zou zijn, autisme geneest niet.
Autisme is ook erfelijk dus er is een grote kans dat jij als ouder ook hiermee te maken hebt.
Vaak komt dit pas ter sprake als je kinderen gediagnostiseerd worden.
Vaak voelt een diagnose of erkenning van je autisme op volwassen leeftijd, na de schrik, als een opluchting. Meestal heb je innerlijk al menige strijd gestreden omdat je voelde dat je anders was dan andere. Anders niet minder!

Je bent meestal al veel situaties tegengekomen waarin je moest opboksen tegen jezelf en de wereld zonder dat je wist dat je autisme de oorzaak was. Je heb je zelf, hoe dan ook, weten te redden uit diverse situaties die nog niet zo makkelijk waren. Deze ervaringen, positief en negatief, kun je gebruiken om het leven van je kind of anderen met autisme een stukje te verlichten.

Elk stukje strijd dat de volwassen persoon levert om erkenning en begrip te krijgen voor autisme levert voor de huidige kinderen met autisme weer een stukje minder strijd op. Elk stapje wat je maakt om je leven meer leefbaar te maken is een ervaring waarmee je anderen kunt helpen.

Er is nog een lange weg te gaan om autisme begrijpelijk te maken voor anderen die er niet mee leven. Zeker in de toekomst waarin het geld voor begeleiding steeds minder wordt is het belangrijk om onze ervaringen te delen en elkaar hiermee te ondersteunen. Zo weet je dat je er niet alleen voor staat en niet opnieuw hoeft te ontdekken hoe het anders kan.

Autisme is

Reacties op bovenstaande of ervaringen zijn dus heel welkom!

Warme groet,

De Aspiratiecoach!

cropped-aspiratiecoach8.png

 

 

Facebookgoogle_pluslinkedinmailFacebookgoogle_pluslinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *