Autisme, een geschenk

Autisme, een geschenk

Autisme, een geschenk!

Autisme, een geschenk.

Wat een prachtig gebaar om het boek Autisme, een geschenk als een echt geschenk te mogen ontvangen.
Ik heb Fatima de Kwant, de schrijfster van dit boek en zoveel meer, leren kennen via mijn facebookpagina Aspiratiecoach.nl.

 

 

 

Het is niet zo vreemd dat de meeste contacten over autisme via het internet starten.
Het is de plek om mensen te ontmoeten vanuit je veilige thuishaven die te maken hebben met autisme of zelf autistische zijn. Het is ook de plek om informatie te vergaren over een onderwerp dat levens veranderd en dus de plek om mensen te ontmoeten die ook op zoek zijn naar antwoorden op de vele vragen rondom autisme.

Want wat gebeurd er allemaal met iedereen om je heen als blijkt dat er iemand uit jouw gezin autisme heeft of jijzelf?
Hoe reageer je op de diagnose, hoe ga je ermee om, hoe moet je het aanpakken en wat moet je doen? Zoveel vragen komen op je af en zoveel antwoorden lijken er niet te zijn.

Fatima de Kwant en haar man hoorde dat zij er rekening mee moesten houden dat hun zoon Edinho rond zijn puberteit in een instelling moest worden geplaatst. De diagnose luidde ernstig autisme met vermoedelijk een licht verstandelijke handicap.
Met deze diagnose begon hun wereldreis door het land wat autisme heet.

Vanaf het begin tot het einde van het boek schreeuwt en spreekt het uit liefde.
Door alle jaren heen zijn de maximale mogelijkheden van hun zoon, het gezin en de omgeving benut.
Dit boek is geen leidraad voor jouw eigen kind, het is een leidraad voor hetgeen je kunt bereiken als je gelooft in wat een kind wel kan, het kind respecteert en lief hebt voor wat het kind is en het inspireert om verder te komen dan dat de wetenschap ooit kon voorspellen,
de eigen grens van jouw kind.

Niet iedereen zal dezelfde mogelijkheden hebben om hun kind op deze wijze bij te staan en te ondersteunen.
Maar….als je bereid bent het kind en het autisme te respecteren, accepteren en lief te hebben voor wat het is, zijn de belangrijkste stappen al gezet.

Wat mij het meest heeft geraakt in dit boek is een simpel gebedje wat Edinho iedere avond
uitspreekt voordat hij gaat slapen:
“In der naam van de vader, de Zoon en de Heilige Geest. Lieve Jezus, bedankt voor alles.
Laat mij lief worden. Leven tot honderd jaar en menselijk blijven. “
Deze puurheid, echtheid en eerlijkheid raakt mij diep net zo diep als autisme mensen kan raken als ze ermee in aanraking komen.
Autisme is geen ziekte, het is een andere manier van leven en denken, puur, echt, eerlijk en vol liefde. Geloof mij, ik kan het weten!
Autisme, een geschenk is een geschenk niet enkel voor degene die te maken krijgt met autisme. Het is een boek vol hoop, overgave, acceptatie en
liefde waardoor iedere andere situatie in het leven in een ander perspectief kan worden geplaatst.

Niet vreemd dat ik dit boek aanraad op mijn website, het staat vol met alles waar wij tegenaan lopen als we de reis door autismeland gaan maken. En zoals altijd nemen wij teveel bagage mee aan het begin van onze reis. Het zou mooi zijn om enkel een leeg koffer mee te nemen en deze onderweg pas te vullen met alles wat je op je reis meemaakt en met liefde wil inpakken!

Lieve Fatima,
Ik heb uit dit boek gehaald wat ik eruit wilde halen, acceptatie en liefde voor het anders zijn en andersom. Ik ben dankbaar dat ik dit prachtige boek mocht ontvangen en feedback geven op mijn eigen eigenzinnige en eigenwijze manier.
Ik verheug mij zeer op onze persoonlijke ontmoeting, al heb ik het gevoel dat wij al diep verbonden zijn.

Een hele lieve, dankbare groet,
Mirella Dohmen
Aspiratiecoach.nl

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bijeenkomst NVA Autismeweek 9 april 2016

Bijeenkomst NVA Autismeweek 9 april 2016NVA_AUTISMEWEEK_LOGO_2016.JPEG

 

 

 

Bijeenkomst over autisme bij volwassenen in het kader van de NVA autismeweek 2016.

Welkom zijn allen die privé of beroepsmatig betrokken zijn of zich betrokken voelen bij autisme.
Denk hierbij bv. aan aan partners, familieleden, vrienden, hulp- en dienstverleners en werkgevers.
Neem eens een duik in de volwassen wereld van autisme.

Graag wilt Aspiratiecoach.nl ook dit jaar haar steentje bijdragen om autismebewustzijn te bevorderen.
De volwassenen met autisme worden minder vaak gezien en gehoord. Veel volwassenen komen pas achter hun eigen problematiek na de diagnose van hun kind(eren), bij burnout op het werk of bij relationele problemen.

Aspiratiecoach.nl organiseerd op 9 april 2016 een interactieve, informatieve bijeenkomst voor volwassenen met autisme en hun omgeving (partners, familie, vrienden, werkgevers).

In deze bijeenkomst zal uiteen gezet worden wat autisme is (verklaringsmodellen, erfelijkheid etc) en hoe autisme zich kan uiten op alle levensgebieden.
Wij onderbouwen dit met een levendige presentatie, voorbeelden uit de praktijk en natuurlijk met voldoende ruimte na de presentatie om vragen te stellen.

Wanneer?
Zaterdag 9 april 2016 van 14.00 tot 17.00 uur.

kasteel Geulzicht, romantisch hotel limburgWaar?
Hotel Kasteel Geulzicht,
Vogelzangweg 2,
6325 PN Berg en Terblijt

Prijs?
gratis incl. koffie, thee en een heerlijk stuk vla.
Betaling contant vooraf aan de bijeenkomst.

Aanmelden?
via email naar info@aspiratiecoach.nl, geeft u daarbij aan met hoeveel personen u wilt deelnemen. Indien u aanvullende vragen heeft kunt u ook gebruik maken van dit mailadres.

Graag tot zaterdag 9 april as.
Hartelijke groet,
Marlien en Mirella

Marlien Pijler, Agogisch medewerker, afgestudeerd autismedeskundige en in opleiding voor autismespecialist, schrijfster van het boek Alice verdwaald in de hulpverlening.

Mirella Dohmen, Senior Consulent Sociale Zaken, professioneel coach bij autisme, huiselijk geweld en seksueel misbruik, eigenaar Aspiratiecoach.nl en Familieopstellingen Limburg.

Dit evenement is ook te vinden via deze link op de website van de NVA autismeweek.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geheimen

Geheimen

Vaak zijn we onze eigen vijand.
De pijnlijke dingen die ons zijn overkomen houden we voor onszelf, onze geheimen.
Want stel je voor iemand zou weten dat je autistisch bent, psychisch ziek bent, misbruikt bent, mishandelt bent of …..?
Ja stel je voor zeg. Dan zouden ze je toch vreemd aankijken of misschien niet meer met je om willen gaan.
Dus blijf je er maar mee lopen, voor jezelf houden. Wel zo veilig maar zo ongezond voor je geest en je lijf.
Wie is er nu raar? Raar zijn de mensen die je zouden veroordelen omdat je dingen hebt meegemaakt die nooit hadden mogen gebeuren of waar je niks aan kunt doen.
Er wordt moord en brand geschreeuwd als ze lezen dat er iemand is verkracht….zolang jij het niet bent…. Want als jij het bent komt het wel heel erg dichtbij en wat moeten ze er dan mee?
Vaak weten mensen niet hoe ze kunnen helpen en besluiten dan maar helemaal niks te doen. Jammer, zoveel gemiste kansen. Al zou je maar kunnen praten over wat er gebeurd is.
Praten geeft een opening tot hulp, hulp die voor jou levensreddend kan zijn. Ik hoop dat je de stap durft te wagen om te gaan praten en jezelf hiermee een start naar andere toekomst te gunnen.
En ik hoop dat een ieder om zich heen durft te kijken en durft te luisteren naar het verhaal van de ander, zonder te oordelen maar met geduld en liefde!  Delen is helen.
Aspiratiecoach.nl is professional coach, ervaringsdeskundige maar ook zeer bekend met het sociaal domein. Aspiratiecoach.nl coacht vanuit het hart want als je je hart weer met je hoofd durft te verbinden staan alle wegen voor je open.  De weg naar een gezonde toekomst waarin ook jij weer de kans krijgt je eigen kracht te mogen ervaren. Ik gun het je zo.
Maak eens een afspraak voor een intakegesprek en kom ervaren wat ik voor je kan betekenen.
Integriteit en veiligheid staan bij mij als hoogste prioriteit.
allow
Als we onszelf nooit toestaan om te spreken over onze geheimen,
hoe willen we dan ooit leren ermee om te gaan?
www.aspiratiecoach.nl
info@aspiratiecoach.nl

 

Anders voelen of anders zijn?

Anders voelen of anders zijn?

Vaak krijg je de vraag of je je anders voelt als autist. Nee, ik voel me niet anders, ik ben anders en dat voelt goed…voor mij.
Autisme zit verweven in alles wat ik doe en alles wat ik ben. Het is geen gevoel, het zit in mijn genen gebakken vanaf mijn geboorte.
Hoe mooi is het dan dat je je daar goed bij kan voelen?

Dat ik meer voordelen als nadelen uit mijn autisme haal? Dat ik vrij ben van dubbele agenda’s, dat ik over de wereld kan vliegen zonder dat iemand het doorheeft en dat ik daar dan heel blij van kan worden? Dat mijn denkproces best bijzonder is, dat ik hierdoor met tijden zeer creatief door wordt, dat ik zo kan genieten van kleine dingen die anderen niet eens meer zien? Dat ik graag tijd met mezelf doorbreng maar me nooit alleen voel? Ja, er zijn ook nadelen….je kunt niet zomaar antwoorden op een vraag die plotseling gesteld wordt als die vraag over je eigen innerlijke wezen gaat…..daar heb je tijd voor nodig…het is maar dat je het weet.

anders voelen of anders zijn?

anders voelen of anders zijn?

 

 

Een gezin met autisme

Een gezin met Autisme

Het zal je maar overkomen!

Het overkomt Joyce van Maaren. In de loop der jaren worden vier van haar vijf kinderen én haar man gediagnosticeerd met een autismespectrumstoornis. In Een gezin met autisme vertelt ze openhartig hoe haar leven elke keer weer op z’n kop komt te staan. En hoe het gezin telkens weer op zoek moet naar een nieuw evenwicht.

Er zijn al genoeg “zware” boeken geschreven over autisme en er zijn al heel veel professionele naslagwerken gebaseerd op wetenschappelijke feiten. Dit boek neemt je vanaf begin af aan mee in het dagelijks leven van een gezin waarin autisme de boventoon voert. Het is een boek vanuit de beleving van de moeder met hoop, inspiratie en optimisme vanaf de dag dat de wereld instort na het horen van de eerste diagnose.

Het laat zien hoe ongewoon gewoon het kan zijn en worden als je leert omgaan met autisme in je gezin. Dit boek is geschreven door de moeder van het gezin, het zijn haar eigen ervaringen die zij opgeschreven heeft op een heel herkenbare manier. Alhoewel een ieder autisme op de eigen manier ontdekt, verwerkt en mee omgaat kun je hier heel veel inspiratie uithalen. Vooral de niet aflatende energie die moeder in het gezin legt en het feit dat zij aangeeft dat haar gezin verrijkt is door de diverse diagnoses, een eyeopener! Dat wil niet zeggen dat er geen tegenslagen zijn geweest of geen rouwprocessen na de diagnoses. Die waren er zeker. Het is echter verfrissend om eens vanuit een positieve en liefdevolle inslag mee te mogen lezen hoe het nu eigenlijk werkt in haar gezin.

Het is een autismeboek voor een grote doelgroep. Voor ouders met kinderen, voor partners en voor mensen die als familielid, buur of vriend betrokken zijn bij een auti-gezin. Het is geen boek van oplossingen maar wel een boek wat meehelpt aan het begrijpen van autisme en de invloed hiervan op een gezin.

Dit boek heeft daarom van mij een ereplaats gekregen op mijn website, dik verdiend!  Wil je meer weten over dit bijzondere en verhelderend boek? Klik op de onderstaande omslag voor meer informatie!

Een gezin met autisme

 

 

 

Een inkijkje in de praktijk van de Aspiratiecoach.nl

Een inkijkje in de praktijk van de Aspiratiecoach.nl

Ik weet als geen ander hoe het is om ergens naar toe te gaan en niet te weten hoe het daar is. Hoe het eruit zal zien, wat ik daar aantref, zou ik me daar wel op mijn gemak voelen?

20140517_134434Als je eenmaal zover bent dat je gemaild hebt of zelfs gebeld hebt voor een afspraak wil je eigenlijk wel weten hoe het er bij de Aspiratiecoach.nl uitziet. Ik heb dus een klein filmpje gemaakt zodat je al een indruk hebt van mijn praktijk en van mijzelf. Het kan je helpen om de zorgen, als je die hierover hebt, al een stukje weg te nemen. Of misschien ben je gewoon eventjes nieuwsgierig, alles mag. Ik heb er veel plezier aan beleeft om dit filmpje te maken en je kunt het hier bekijken.

Voor een afspraak kun je mailen naar info@aspiratiecoach.nl met daarin vermeld je telefoonnummer en eventueel wanneer je het liefst teruggebeld wilt worden.

Veel kijkplezier en tot snel?

Warme groet,

Mirella Dohmen,  Aspiratiecoach.nl

Ook te vinden op facebook via Aspiratiecoach.nl

 

 

 

 

 

Van meisje naar vrouw!

Van meisje naar vrouw! (Brief aan mijn lieve klant)

Je zal wel denken, wie schrijft er nu een brief aan haar klant. Soms word je diep geraakt of ontroerd door een klant. Op het moment dat je dat gebeurd is het meestal niet het moment om dat naar de klant te uiten. Nadat de coachingssessies voorbij waren voelde ik deze brief moest  schrijven. Ik heb het verwoord in een brief naar mijn klant waarin ik haar groeiproces door mijn ogen beschrijf. De brief is niet alleen geschreven maar ook daadwerkelijk verzonden en is met alle liefde ontvangen. Lees je mee?
knuffelLieve klant, wat kan ik me nog goed de dag herinneren dat je voor het eerst bij me kwam. Er stond een meisje voor de deur, nog net niet met een knuffel in de hand. Je begon met duizend woorden te vertellen wat er allemaal met je was gebeurd. En ik heb je even gelaten, je even tijd gegeven om je hoofd leeg te maken. Totdat je de rust voelde die bij mij aanwezig is. Langzaam werd de woordenstroom minder, je blik milder en toen kwam het moment dat het werkelijke gevoel bovenkwam. In de stilte kwamen de tranen, onderdrukt verdriet kwam tot uiting. Opluchting was wat je voelde, eindelijk begrip zonder woorden, daar had je jaren op gewacht.

Wekenlang hebben we, maar vooral jij, keihard gewerkt. Alle gevoelens kregen liefdevol aandacht en mochten gaan, daar waar jij ze naartoe verplaatste. Het meisje voor mijn deur groeide langzaam uit tot een mooie volwassen vrouw. De onderdanige blik in je ogen maakte langzaam plaats voor een blik die vooral een “ik weet wat ik wil en ik ga ervoor” uitstraalde. Je gezicht werd nog mooier, zachter maar vastberaden. Jouw creativiteit, eerst gevangen achter verdriet en pijn, kwam weer tot uiting in de prachtige kleuren op je schildersdoek. De woordenstroom was niet meer nodig want de angst om gewoon te mogen voelen was weg. Je mocht er weer zijn en meer dan dat…..je was nooit weggeweest maar kon jezelf even niet meer vinden.

Lieve klant, al zijn we aan het einde van jouw sessies gekomen, weet dat je in mijn hart staat geprent. Niet als het kleine meisje van de eerste keer maar als de prachtige, trotse vrouw van de laatste keer. Het gaat je goed, veel liefs!

 

artist

Pinterest Quotes by Mirella!

Pinterest quotes by Mirella!

Al een tijdje geleden ben ik gestart met het maken van eigen quotes die ik vervolgens plaats op mijn Facebookpagina’s Aspiratiecoach.nl en Familieopstellingen Limburg. Deze quotes verzamel ik nu en plaats deze ook op mijn eigen Pinterest bord (Quotes Autism and more by Mirella).

journey elephant

Het maken van quotes is niet makkelijk, ieder heeft zijn eigen interesses en voorkeuren. Echter het in het openbaar plaatsen van quotes is nog minder makkelijk. Je hoopt dat een ieder achter je woorden de boodschap kan halen die als inspiratie kan dienen. Of een stukje onbegrip weghalen als het gaat over autisme. Dat is namelijk mijn hoger doel, een open en eerlijke communicatie over het begrip autisme. Als ik daar mijn steentje in kan bijdragen is mijn doel bereikt. Het is dan ook heel fijn om te merken dat mijn quotes gedeeld worden op de grootste autisme sites in Amerika. Dat is dan weer een pluimpje op mijn autismehoedje!

Ik hoop dat ik jullie inspiratie mag geven mede door mijn quotes en dat deze inspiratie ook doorgegeven wordt middels het delen hiervan. Want…iedereen heeft recht op inspiratie vanuit het hart gegeven! Dus neem eens een kijkje op bij de Pinterest quotes by Mirella!

autism struggling

 

 

 

 

 

Butterfly

Butterfly!

Geef jezelf de toestemming om uit je cocon te komen en de wereld de prachtige vlinder te laten zien die zich in jou verstopt!

butterflyHoe mooi zou het zijn als we zonder angst onszelf konden laten zien. Degene die we werkelijk zijn van binnen, de mooie gevoelige, verdrietige en angstige mens met al onze gevoelens en gedachten! Jezelf niet meer hoeven te verstoppen of zonder schaamte te zijn, hoe heerlijk zou dat zijn. Zou je het lef hebben om te laten zien wie je bent van binnen, hoe graag zou je dat willen?

Als je leeft met autisme is je wereld anders dan die van anderen, niet beter of slechter maar anders. Hoe mooi zou het zijn als we elkaar konden laten zien hoe mooi, of  soms niet zo mooi, de wereld van de ander is. Hoe fijn zou het zijn om van elkaar te horen hoe we omgaan met  die wereld in onszelf.  We zouden van elkaar kunnen leren, elkaar meer begrijpen, elkaar meer helpen op  punten waar we uitdagingen ontmoeten en zo zelfs meer om elkaar kunnen gaan geven.

Het zou zo fijn als we elkaar in de waarde kunnen laten zoals we zijn en zoals we  graag erkend , gezien en gehoord willen worden. Met of zonder autisme is het leven niet eenvoudig.  Hoe vreemd is het dan dat we het elkaar ook nog eens moeilijker maken.

Al eerder heb ik mezelf kwetsbaar opgesteld. Dat wordt soms gewaardeerd maar niet altijd geaccepteerd. Het is schijnbaar beangstigend om openlijk je gevoelens te tonen. Te schrijven over je eigen leven is niet makkelijk. Maar door je kwetsbaar op te stellen krijg je meer  inzicht . Hierdoor komt er  ruimte voor verandering . Zo groei je verder in je creativiteit en maak je de weg vrij voor innovatie. Wie wil dat nu niet??

Leven met autisme is een rollercoaster. Ik kan het weten, ik leef al 50 jaar met autisme en ADD.  Ja , dat lees je goed ! Het staat zwart op wit en ik sta er volledig achter dat “men” hiervan  op de hoogte is.  Het heeft  jaren geduurd voordat ik dit naar buiten kon brengen , behalve  mijn directe omgeving was niemand van mijn autisme op de hoogte. Ik kom dus eigenlijk uit de autismekast ! Ik ben autistisch en heb ADD, geen gemakkelijke combi .

Door me kwetsbaar op te stellen kreeg en krijg ik steeds meer kennis  en inzicht. Waardoor ik nu kan zeggen dat ik  trots ben op mijn autisme en wat het mij heeft gebracht. Ik ben altijd een vechter geweest en dat zal nooit veranderen. Het gevecht  wat ik heb geleverd in mijn leven is niet voor niks geweest. Mijn leven mag er zijn met al zijn mooie en minder mooie kanten.

view autisme aspiratiecoach.nlVoor mij betekent mijn autisme een hele diepe gewaarwording van alles om mij heen in dit leven.

Er is op geen enkel gebied een oppervlakkigheid, alles wordt heel diep ervaren. Alles komt zonder filter naar binnen dat is best lastig maar ook weer heel mooi en intens. Het genieten van de kleine details in het leven zou ik absoluut niet meer kunnen missen.

 

Het maakt ook dat ik van uiterst verdrietig binnen een minuut weer naar een opperste staat van geluk kan gaan. Soms door een enkel leuk liedje op de radio. Er is bij mij geen enkel doel zonder te genieten van de reis er naar toe. Mijn autisme laat me leven in het moment, dat vind ik heel waardevol.

Leven met autisme en ADD niet altijd gemakkelijk, er zijn  in de afgelopen jaren  al heel wat bergen verzet. Werken aan jezelf is hierin heel belangrijk en het leren wat jouw autisme voor jou betekent. Dat zijn de eerste stappen die gezet moeten worden. Als je niet weet wat jouw autisme betekent hoe kun je dan verwachten dat anderen jou kunnen begrijpen of zelfs helpen?

Zodra je begint aan de buitenwereld te vertellen dat je autisme hebt zijn de meningen hierover heel verschillend. Dit gaat van afstand nemen tot  dichterbij elkaar komen en daar ligt  een hele wereld tussen. Het is een megareis die je moet maken om jezelf met autisme te durven  laten zien aan anderen.

Het is dan  noodzaak dat je zelf je autisme  geaccepteerd hebt . Het krijgen van een diagnose op latere leeftijd maakt dat je heel wat tijd nodig hebt om het eerste deel van je leven door een nieuwe lens te bekijken. Hoe je de diagnose beleeft is voor een ieder anders. In mijn geval was ik na een tijdje opgelucht en blij dat ik niet gek was maar dat mijn hersenen hun eigen inrichting hebben ontworpen. Ze werken anders dan bij anderen. Naast opluchting over het verkregen inzicht  was er ook verdriet . Ik  realiseerde me de grote impact die onwetendheid heeft gehad op mijn jeugd en volwassenheid.

Ik heb ondervonden wat er gebeurt als het eenmaal verteld is, zowel positief als negatief. Er zijn genoeg mensen die blij zijn te horen wat er aan de hand is. En er vallen heel wat spreekwoordelijke kwartjes.  Mensen geven aan gedragingen te hebben gezien die gerelateerd zijn aan mijn autisme.  Zij benoemden bijvoorbeeld de diepe gevoeligheid, het niet altijd mee  doen aan bijeenkomsten van het werk of  prive, mijn behoefte om tijd alleen door te brengen, het chaotische werken maar ook mijn humor en harde werken.

Er zijn ook mensen die je gaan mijden, ze vinden het eng of weten niet wat ze ermee moeten. Het kan ook zijn dat ze jouw autisme gaan bagatelliseren, ook een vrij hardnekkige uitdaging. Dat is heel jammer voor deze mensen. Jammer omdat ze dan ook de mooie en sterke kanten van autisme gaan missen. Jammer ook dat ze de moed missen om je gewoon vragen te stellen over jouw autisme of hoe ze ermee om kunnen gaan. Jammer dat de wil om net als ik inzicht te vergaren ontbreekt bij velen want zo missen ze ook de meest integere en gevoelige momenten.

Na een hele periode van studie, mezelf opnieuw leren kennen en praten met anderen over autisme heb ik besloten mijn kennis en ervaring in te zetten om anderen te helpen inzicht te geven in de wereld van autisme.  Dit doe ik middels het geven van lezingen en mensen (met en zonder autisme) individueel te begeleiden.  Denk hierbij ook aan familie, vrienden, werkgevers, collega’s en natuurlijk de partners.

my love

Want ook voor partners van autisten is het vaak nog niet zo makkelijk om te begrijpen wat er aan de  hand is.  Hulp inroepen van een coach met verstand van zaken kan dan een boost zijn voor je relatie.

Want het is echt waar…autisten kunnen ook relaties hebben want ze hebben juist hele diepe gevoelens. Het verwoorden van deze gevoelens is echter vaak lastig en wordt niet altijd begrepen.

Als je dus een partner hebt waar je heel veel van houdt, laat je dan niet weerhouden door het labeltje autisme maar ga ermee aan de slag, laat je informeren en stel je leerbaar op. Het accepteren van de diagnose van je partner of familielid is ook niet altijd gemakkelijk. Het heeft  namelijk impact op alle levensgebieden. Het steun krijgen bij het accepteren hiervan is geen overbodige luxe.

Ik ben van mening dat ik een waardevolle bijdrage kan leveren om het inzicht in de wereld van autisme te vergroten.  Dat is namelijk mijn hogere doel, maar ik geniet met volle teugen ook van de reis ernaar toe…..

Ik kan me voorstellen dat je een reactie wilt geven of vragen hebt over mijn verhaal. Indien je op mijn verhaal wil reageren kan dat via reacties onderaan dit blog maar je mag natuurlijk ook je vragen mailen. Mijn mailadres is info@aspiratiecoach.nl.

Wil je een afspraak maken of ben je geïnteresseerd in een lezing over autisme?  Mail dan naar info@aspiratiecoach.nl, geef hierbij eventueel ook je telefoonnummer op zodat ik je zo spoedig mogelijk kan bellen voor aanvullende informatie.

Meer informatie over Aspiratiecoach.nl vindt u ook op de website www.aspiratiecoach.nl

Groet en graag tot de volgende blog van Aspiratiecoach!

autistic woman