Een gezin met autisme

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail

Een gezin met Autisme

Het zal je maar overkomen!

Het overkomt Joyce van Maaren. In de loop der jaren worden vier van haar vijf kinderen én haar man gediagnosticeerd met een autismespectrumstoornis. In Een gezin met autisme vertelt ze openhartig hoe haar leven elke keer weer op z’n kop komt te staan. En hoe het gezin telkens weer op zoek moet naar een nieuw evenwicht.

Er zijn al genoeg “zware” boeken geschreven over autisme en er zijn al heel veel professionele naslagwerken gebaseerd op wetenschappelijke feiten. Dit boek neemt je vanaf begin af aan mee in het dagelijks leven van een gezin waarin autisme de boventoon voert. Het is een boek vanuit de beleving van de moeder met hoop, inspiratie en optimisme vanaf de dag dat de wereld instort na het horen van de eerste diagnose.

Het laat zien hoe ongewoon gewoon het kan zijn en worden als je leert omgaan met autisme in je gezin. Dit boek is geschreven door de moeder van het gezin, het zijn haar eigen ervaringen die zij opgeschreven heeft op een heel herkenbare manier. Alhoewel een ieder autisme op de eigen manier ontdekt, verwerkt en mee omgaat kun je hier heel veel inspiratie uithalen. Vooral de niet aflatende energie die moeder in het gezin legt en het feit dat zij aangeeft dat haar gezin verrijkt is door de diverse diagnoses, een eyeopener! Dat wil niet zeggen dat er geen tegenslagen zijn geweest of geen rouwprocessen na de diagnoses. Die waren er zeker. Het is echter verfrissend om eens vanuit een positieve en liefdevolle inslag mee te mogen lezen hoe het nu eigenlijk werkt in haar gezin.

Het is een autismeboek voor een grote doelgroep. Voor ouders met kinderen, voor partners en voor mensen die als familielid, buur of vriend betrokken zijn bij een auti-gezin. Het is geen boek van oplossingen maar wel een boek wat meehelpt aan het begrijpen van autisme en de invloed hiervan op een gezin.

Dit boek heeft daarom van mij een ereplaats gekregen op mijn website, dik verdiend!  Wil je meer weten over dit bijzondere en verhelderend boek? Klik op de onderstaande omslag voor meer informatie!

Een gezin met autisme

 

 

 

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *