Praktijkvoorbeelden huiselijk geweld

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail

Praktijkvoorbeelden huiselijk geweld

Het blijft een feit dat bij het plegen van huiselijk geweld in eerste instantie gedacht wordt aan een mannelijke pleger. De werkelijkheid is anders. Maar dat mannen ook slachtoffer kunnen zijn… Dan wordt er vaak nogal lacherig gereageerd. Ten onrechte! Ook mannen kunnen slachtoffer zijn van huiselijk geweld.

Deze mannen worden bijvoorbeeld lichamelijk of geestelijk mishandeld door hun partner, mannen die gedwongen worden tot eerwraak of mannen die bedreigd worden omdat ze homoseksueel zijn. De bedreigingen kunnen zo ernstig zijn dat de mannen moeten vluchten. Deze mannen hebben net als vrouwen behoefte aan hulp en onderdak.

aspiratiecoach-sharingOnderstaande voorbeelden zijn voorbeelden van huiselijk geweld tegen mannen en vrouwen. Deze voorbeelden zullen in de loop van de tijd aangevuld worden met andere duidelijke voorbeelden. Ook als je zelf voorbeelden hebt of je verhaal kwijt wil…mail naar info@aspiratiecoach.nl. Je gegevens zullen uiteraard anoniem blijven. Je mailadres is de enige informatie die je hoeft te verstrekken. Jouw voorbeelden kunnen anderen helpen die in soortgelijke situatie zitten zodat ze weten dat ze nooit alleen zijn!

Praktijkvoorbeeld huiselijk geweld tegen man:

Ik kan me bijna niet voorstellen dat er geen andere mannen zijn die hetzelfde meemaken als ik. Ik ben 1,90 groot en wordt fysiek mishandeld door mijn vrouw. En nee, ik ben geen watje. Zij slaat me geregeld als we in discussie zijn en gebruikt geweld om haar woorden kracht bij te zetten.

Krabben, schoppen, slaan en gooien met het voorwerp wat haar het meest voorhanden ligt. De afgelopen keer een porseleinen koffiemok die ze in blinde woede aan stukken heeft weten te gooien op mijn knieschijf. Ik wil mijn kracht en het fysieke overwicht niet gebruiken om haar serieus te lijf te gaan, daar wil ik mij koste wat kost niet toe verlagen. Regelmatig scheld ze mij uit voor watje, omdat ik niets terug doe. Dit gaat nu al tijden zo, en ik ben serieus bang voor haar. Op de kinderen reageert zij op dezelfde manier, wanneer zij een woede aanval krijgt. Ze wil zich niet laten helpen, en ontkent haar schuld. Als ik niet met haar in discussie wil gaan volgen er eerst dreigementen, waarna het wachten is op geweld. Moet ik wachten tot het een keer echt verkeerd afloopt? Ik weet niet wat ik met deze situatie aan moet. Ik ben bang dat ik de kinderen kwijtraak als ik wegloop.

Er zullen toch meer mannen zijn die in deze situatie verkeren?

Praktijkvoorbeeld huiselijk geweld tegen vrouw:

Waar moet ik beginnen. Al 5 jaar heb een relatie met mijn vriend. Het is eigenlijk al tijden niet goed in onze relatie. Steeds weer blijven we proberen en zetten de stap niet om uit elkaar te gaan. We hebben een eigen huis en een heel lieve zoon. Eigenlijk niks te klagen en ik zou heel gelukkig moeten zijn.

Mijn vriend is echter heel opvliegend. Ik kan niks goeds zeggen en doe altijd alles fout in zijn ogen. Hij spreekt heel erg respectloos over mij en tegen mij. Ik vraag me af of dat normaal is voor iemand die zegt van mij te houden.

Hij zegt spijt te hebben mij kennen geleerd te hebben en dat ik psychisch gestoord ben vanwege mijn recente bezoeken aan een psycholoog. Hij zegt dat ik dom ben en achterlijk ben en nou zo kan ik nog wel door gaan. Hij is goed in manupuleren zodat het lijkt alsof hij alles goed doet. Hij is heel goed in mentale vernedering maar heeft mij ook al fysiek mishandeld. Ik kan momenteel alleen nog maar denken zoals hij het graag ziet. Ik ben emotioneel aan het einde en voel me erg eenzaam. Hij komt onze afspraken niet na en laat me zitten met alle huishoudelijke taken en ons zoontje.

Hoe moet ik nu verder?

 

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *